دکتر محمد والی پور

متخصص روانپزشکی


مشاوره تلفنی و خصوصی

آدرس مطب و برنامه هفتگی

مشاورۀ خانواده و ازدواج

استخدام پرستار

مرکز تخصصی مشاوره خانواد

درمان اعتیاد

درمان دارویی ضد وسواس

داروهاي ضد افسردگي SSRI (مهاركننده هاي انتخابي گيرنده هاي سروتونين) ممكن است در كاهش وسواسها و اعمال جبري موثر باشند حتي اگر شما افسرده نباشيد آنها مي توانند به تنهايي يا همراه با درمانشناختي رفتاري (CBT) براي OCD متوسط يا شديد استفاده شوند. چنانچه درمان با SSRI به مدت سه ماه تاثير درماني نداشت، قدم بعدي تغيير دارو به يك SSRI ديگر يا دارويي به نام كلوميپيرامين (clomipiramine) است.

اين روشهاي درماني چقدر موثر هستند ؟
درمان پاسخ به مواجهه :
حدود سه نفر از چهارنفري كه ERP (مواجهه و پيشگيري از پاسخ عملي) تكميل مي كنند تا حد زيادي از آن كمك مي گيرند. از بين افرادي كه بهبود مي يابند يك نفر از چهارنفر علائمي را در آينده نشان مي دهند و درمان بيشتري را نياز خواهند داشت. اما حدود يك نفر از چهار نفر از دريافت روش مواجهه و پيشگيري از پاسخ عملي (ERP) سرباز مي زند يا اينكه آنرا تكميل نمي كند. آنها ممكن است بيش از حد هراسناك يا آشفته باشند تا آنرا انجام دهند.

درمان دارويي :
حدود شش نفر از ده نفر با درمان دارويي بهبود مي يابند. به طور متوسط علائم ايشان به نصف تقليل مي يابد. درمان ضد وسواس حتي با OCD بسيار طول كشيده ، به پيشگيري از عود OCD كمك مي كند.متاسفانه نيمي از كساني كه درمان دارويي را قطع مي كنند دوباره علائم بيماري را بعد از چند ماه نشان مي دهند. اين امر چنانچه درماني دارويي با درمان رفتارشناختي (CBT) همراه گردد بسيار نامحتمل تر خواهد بود.

بهترين روش درماني براي من كدام است ؟ دارو يا مشاوره ؟
مواجهه درماني (ERP) در موارد خفيف مي تواند بدون كمك يك كارشناس صورت گيرد روشي مؤثر بوده و در عين حال هيچ اثر جانبي بجز اضطراب ندارد. از سوي ديگر اين روش عزم و اراده و تلاش بسياري مي طلبد و همچنين با مقداري اضطراب افزوده براي مدت كوتاهي همراه خواهد بود. اگر شما OCD خفيف داريد CBT تنها برايتان كافي خواهد بود. CBT و درمان دارويي احتمالاً به طور يكسان موثرند. اگر شما وسواس متوسط تا شديد داريد مي توانيد بين CBT (درمانشناختي رفتاري) (تا 20ساعت مصاحبه با يك درمانگر) يا ابتداً درمان دارويي (براي24 هفته) انتخاب كنيد. اگر بهتر نشديد، بايد هر دو روش درماني را همزمان بكار ببريد. ممكن است در برخي نقاط كشور ليست انتظار چند ماهه براي ديدن يك متخصص وجود داشته باشد.

اگر وسواس شما شديد باشد احتمالاً بهترين كار پيش گرفتن هر دو روش درماني از ابتدا باشد.درمان دارويي تنها چنانچه OCD شما خفيف نبوده و شما احساس نمي كنيد كه بتوانيد اضطراب ناشي از مواجهه درماني (ERP) و بيماري وسواسي جبري خودتان سركنيد. مي تواند يك گزينه به حساب آيد.اين روش براي حدود 60درصد افراد مؤثر است اما احتمال بيشتري براي بازگشتوسواس OCD در آينده وجود دارد (حدود نيمي از موارد در مقايسه با يك چهارم از موارد درمان شده با مواجهه درماني) درمان دارويي بايستي حدود 3 سال بكار گرفته شود واين روش براي درمان حاملگي يا شيردهي مناسب نيست.بهتر است اين گزينه ها را با پزشك خود درميان بگذاريد تا تمام اطلاعات مورد نياز در اختيارتان بگذارد. شما همچنين مي توانيد از دوستان قابل اعتماد يا اعضاي خانواده تان كمك بخواهيد.

چه مي شود اگر درمان كمكي نكند ؟
پزشك شما مي تواند شما را به يك تيم متخصص ارجاع دهد كه شامل روانپزشكان، روانكاران، پرستاران، مددكاران اجتماعي و درمانگران شغلي باشد.
آنها ممكن است پيشنهادات زير را مطرح كنند:
* افزودن شناخت درماني به درمان موجههاي يا دارويي.
* مصرف همزمان دو داروي ضد وسواس مانند كلوميپيرامين و سيتالوپرام
* مداواي ساير علائم مانند اضطراب، افسردگي و اعتياد به الكل.
* افزودن داروهاي ضد جنون.
* همكاري با خانواده و مددكاران براي حمايت و مشاوره.
چنانچه شما با تنها زندگي كردن مشكل داريد ممكن است پيشنهاد به يافتن اقامتگاهي كنند كه افراد مستقر در آن ياري كنند تا استقلال بيشتري بدست آوريد.

آيا لازم است براي درمان به بيمارستان بروم ؟
اغلب مردم با حضور در مطب پزشک عمومی يا كلينيك كه مي تواند مرتبط با يك بيمارستان باشد بهتر مي شوند. بستري در يك واحد بهداشت رواني تنها در صورتي پيشنهاد خواهد شد كه:
* شما علائم بسيار شديد داشته ، قادر به مراقبت از خودتان نبوده وافكار خودكشي داشته باشيد.
* شما مبتلا به ساير مشكلات جدي سلامت رواني مانند بيماري مرتبط با خوردن،اسكيزوفرنيا، جنون يا افسردگي شديد باشيد.
* بيماري وسواسي جبري شما از اينكه به يك درمانگاه مراجعه كنيد جلوگيري مي كند.
چه درمانهايي براي وسواس موثر نيستند؟
برخي از روشهاي ذيل ممكن است در بيماريهاي ديگر موثر باشند اما هيچ مدركي قوي مبني بر تاثير آنها دروسواس OCD وجود ندارد.
* درمانهاي تكميلي يا متفاوت همچون خواب درماني (هيپنوزيس) هوميوپاتي، طب سوزني و داروهاي گياهي اگرچه ممكن است به نظر جالب برسند.
* ساير داروهاي ضدافسردگي،مگر اينكه شما از افسردگي علاوه بر OCD رنج ببريد.
* قرص هاي خواب آور و آرامبخش (زوپيكلن zopiclone وديازپام وساير بنزوديازپين ها) براي بيش از دو هفته، اين داروها مي توانند اعتياد آور باشند.
* زوج درماني، مگر اينكه بجز وسواس, ساير مشكلات در روابط زناشويي وجود داشته باشند. براي شريك زندگي و خانواده مفيد است كه سعي كنند بيشتر در موردبيماري وسواسي جبري بدانند و اينكه چگونه كمك كنند.
* مشاوره و روان درماني تحليلي: برخي مردم تفكر در مورد كودكي و تجارب قبلي خود را مفيد مي يابند. هرچند كه شواهد نشان مي دهند رويارويي با ترسهايمان، موثرتراز صحبت كردن درباره آنهاست

نكاتي براي خانواده و دوستان
* رفتار يك فرد مبتلا به بيماري وسواسي جبري (OCD) مي تواند نا اميد كننده باشد. به ياد داشته باشيد اين فرد نمي خواهد مشكل زا باشد. آنها تنها سعي دارند تا حد ممكن با شرايط كنار بيايند.
* ممكن است مدتي طول كشد تا فردي بپذيرد نيازمند كمك است. آنها را تشويق كنيد در مورد OCD مطالعه كنند و در مورد آن با يك كارشناس صحبت كنند.
* اطلاعات خود را در مورد وسواسOCD افزايش دهيد.
* شما مي توانيد به مواجهه درماني با نشان دادن واكنش متفاوت به اعمال جبري بستگانتان كمك كنيد.
- آنها را تشويق كنيد تا موقعيتهاي واهمه زا را متوقف كنند.
- به شركت در اعمال جبري يا چك هاي متعدد «نه» بگوييد.
- به آنان اطمينان بخشي در مورد اينكه همه چيز روبه راه است نكنيد.
* نگران نباشيد كه فردي با وسواس افكار خشنونت گرايي عملاً آنرا انجام دهد، اين اتفاق بسيار نادر است.
* از آنها سوال كنيد آيا شما مي توانيد به هنگام ملاقات با پزشك عمومي، روانپزشك يا متخصصي ديگر همراه آنها باشيد.

بيماری وسواسی جبری - قسمت اول

بيماری وسواسی جبری ـ قسمت دوم

چه عواملی باعث ادامه و تشدید اختلال وسواس می شود ؟

درمان رفتاري شناختي اختلال وسواسی جبری (CBT)

درمان دارویی ضد وسواس

تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن موی وسواسی

خرید وسواسی(compulsive buying)


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان سپاهان ، طبقه 4
تلفن : 32241146 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

فاطمه [ 1393-04-18 ]
بنام خدا با سلام به نظر من دارو محصول تفکر غربی الکلی است و فرد را به حالت رخوت می کشد و با این دوزها که استفاده می شود از افراد یک معتاد می سازد و مغزش را مختل می کند وقتی اسپیرین مشخص شده این قدر عوارض دارد

ali [ 1393-04-07 ]
سلام علی هستم اگه متن بالا که نوشتم خوب بود بهم اس بدین بگین که خوب بود منتشکر09356899229منتظرم

mahdi [ 1393-03-10 ]
salam doktor mamnoon mofid bood

میهن [ 1393-01-18 ]
درود بر شما دکتر گرامی از زحماتی که برای هموطنان میکشید صمیمانه سپاسگزارم از شما درخواستی دارم اینکه لطف کنید به وبلاگ زیر سر بزنید واگر پیشنهادی دارید اعلام فرمایید بنده این وبلاگ را تازه ایجاد کردم و میخواهم در موارد دارمان ocd مطلب بنویسم و تحقیقات کنم امیدوارم بتوانم با کمک شما اساتید بزرگوار و کسانی که درمان شده اند راهکار خوبی برای درمان قطعی و یا کنترل قابل توجه برای درمان وسواس پیدا کنیم بتده که تا به حال از بیشتر درمان ها نا امید شده ام http://darmanevasvas.blogfa.com/ پایدار باشید

رضا [ 1393-01-08 ]
وسواس ( ها ) 1 - همه اعمال و کردارهای آدمی یا از روی حکمت و علم است و یا از وسوسه های شیطان! نوع دومش را وسواس گویند. آدمی یا تحت فرمان عقل و ایمان خویش است و یا مرید القائات انس و جن! 5 - امروزه به ندرت می توان آدم غیر وسواسی پیدا کرد. امروزه عصر حساسیت های عجیب و آلرژیهای غریب است. تعلقات یا نفرت هائی که هیچ کس معنایش را نمی فهمد. گوئی همه به نوعی مافیائی و مرموز زندگی می کنند و دارای اسرار مگوئی هستند که خودشان هم بر آن آگاهی ندارند. نوعی مسخ شدگی و تسخیر بواسطه نیروی نامرئی! 7- مثلاً کسی نسبت به قیافه خود حساسیت پیدا کرده و مستمراً به خودش ور می رود. حساسیت و وسواس دماغ در عصر ما یکی از این وسوسه های مستقیم شیطانی است که کار را به جراحی می کشاند. خودارضائی جنسی نیز ... از کتاب " مبانی عرفان عملی " استاد علی اکبر خانجانی ص 161 لینک دانلود از سایت : بنیاد نشر استاد خانجانی : دانلود کنید http://khanjay.com/book/resaleieerfaneamali.zip یا از وبلاگ عرفان زندگی : دانلود

ali [ 1393-01-07 ]
شما تا عقایدتونو و طرز فکرهای خودساختتونو نسبت به دنیا وکارهایی که میکنید تغیر ندید هیچ وقت درمان نمیشید میدونم وسواس چیز بدیه ولی فکر های ادم ها و درکشون از اتفاقات و کارهای زندگی غلط هستش که دچار وسواس میشن شاید دلیل و فکرهایی که شما میکنید غلط باشه امام علی (ع)میفرمایند اون چیزی که نمیدونی نگو و اونچیزی که میدونی هم نگو شاید غلط باشه میدونست که طرز فکر های ادما خیلی وقت ها اشتباه هستش اینقدر دنبال فکر های ساخته شده ی خودتون نباشید غلط فکر نکنید

مجيد [ 1392-07-14 ]
ميشه تلفني با شما صحبت كنم

مختاری [ 1392-04-23 ]
بسیار عالی بود. سپاسگزارم.

شایان [ 1391-11-04 ]
بسیار عالی بود متشکر

مرتضی [ 1391-08-16 ]
سلام.دکتر من دانشجوی ارشد روانشناسی تربیتی هستم. مطالب سایتون خیلی برام مفید بود.ممنون

محمد اختر [ 1391-03-13 ]
با سپاس از مطالب بسیار مفید استاد ارجمند.

parimohamadi [ 1390-09-03 ]
بسیار عالی

abdola [ 1389-10-28 ]
با عرض سلام و احترام ببخشيد اينو ميگم دكترها قبل از اينكه به فكرطبابت و درمان باشند به فكر تجارت و بيمار جمع كردن هستند. از بيماري دلشوره و اضطراب بدون دليل مدت زيادي است رنج ميبرم به متخصصين زيادي مراجعه كردم عوارض داروها هم اذيتم كرده تو را خدا دكتر كمك ومساعدت فرمائيد كنيد ssriها هم خيتي منو آشفته حال ميكنه و نميتونم مصرف كنم .

م [ 1389-10-10 ]
با سلام من 22 سال دارم و چند سالی هست که از این بیماری رنج میبرم ولی الان کمی بهتر شدم ولی نه کاملا تو این چند سال نوع بی ماری من تغییر کرده حدود 6 سال بیش به تمیز و نجس بودن حساس بودم ولی اون مشکلم تقریبا حل شد بعد مدتی هم به حرام و حلال بودن این هم تا حدودی حل شده به خاطر همین الان حالم خیلی بهتر از قبل شده ولی میخوام به طور کامل درمان بشم اکه میشه بهترین دکتر ایران رو بهم معرفی کنید بهم ایمیل بزنید ممنون.

یعقوب [ 1389-09-16 ]
از زحمات بی شائبه شما ممنونم 15 سال دچار بیماری وسواس هستم و درمان را انجام می دهم ولی نتیجه ای نگرفتم کارمند هستم و 32 سال دارم دارای وضعیت بدی هستم لطفا تلفنتان را به من ارسال فرمایید با تشکر

بهزاد قربانی [ 1389-07-05 ]
من 14 سال است که تحت درمانم به گفته دکترم ocd شدید و bipolar دارم 2 بار هم بستری شدم یکی 17 روز و یکی 32 روز و هنوز دارم با عوارض بیماری دستو پنجه نرم میکنم مشاوره هم تاثیری نداشت چه کار کنم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
برنامه هفتگیمشاوره ازدواجاختلالات وسواسیصفحه اصلیاختلالات اضطرابیاختلالات خلقیاختلالات رفتاری کودکاننشانهای جسمی روانپزشکیروان پریشیهاشناخت شخصیت افرادنوروفیدبکمطالب و مقالاتخواباعتیاداختلالات جنسیسایتهای دیگرتقویت حافظهپیامهای کاربرانسوالات پزشکینرم افزار ا ندروید وبسای