دکتر محمد والی پور

متخصص روانپزشکی


مشاوره تلفنی و خصوصی

آدرس مطب و برنامه هفتگی

مشاورۀ خانواده و ازدواج

استخدام پرستار

مرکز تخصصی مشاوره خانواد

درمان اعتیاد

ترک سیگار ـ قسمت دوم

درمان ترک سیگار
ترک سیگار می تواند ناگهانی یا به صورت تدریجی باشد .
رفتار درمانی مقبول ترین درمان روان شناختی مصرف سیگار است ، در ابتدا باید موقعیت های پرخطر شناسایی شده و مهارت های مدارای شناختی یا رفتاری در برخورد با این موقعیت ها برنامه ریزی و اجرا شوند . «کنترل محرک» شامل حذف سرنخ ها و نشانه های محیطی برای مصرف سیگار است . بیزاری درمانی ، روشی است که طی آن فرد سیگاری واداشته میشود پشت سرهم سیگار بکشد تا جایی که در طی جلسه ی درمانی به حد تهوع برسد و سیگار کشیدن به احساسات ناخوشایند تداعی پیدا کند .

درمان های جایگزینی نیکوتینی تمامی درمانهای جایگزینی نیکوتینی ، میزان ترک را دو برابر می کنند که علت آن کاهش علائم جسمی ترک نیکوتینی است و به مدت 6 تا 12 هفته از نیکوتین جایگزین استفاده میشود و پس از آن به مدت 6 تا 12 هفته مقدار آن را کم می کنند تا قطع شود .

آدامس نیکوتین ( Nicorette ) فرآورده ی بدون نسخه است که از طریق جویدن نیکوتین آزاد می کند و نیکوتین حاصله از راه مخاط دهان جذب می شود و انواع 2 و 4 میلی گرمی دارد . نوع 2 میلی گرمی برای افرادی است که کمتر از 25 نخ سیگار در روز میکشند . پس از ترک ناگهانی ، هر دوساعت 1 یا 2 عدد آدامس مصرف میشود . همراه با این آدامسها نباید نوشابه های اسیدی ( قهوه ، چای ، سودا و آب میوه ) مصرف شود چون جذب نیکوتین کاهش می یابد . مصرف آن اثرات زیانباری ندارد .

قرص های مکیدنی نیکوتینی هم وجود دارند ( Commit ) و آنها هم انواع 2 و 4 میلی گرمی دارند . این قرصها در کسانی مفید است که بلافاصله پس از بیدار شدن مصرف سیگار داشته اند . عمدتاً در خلال 6 هفته اول ترک ، روزی 9 تا 20 قرص مکیدنی مصرف می شود و سپس مقدار آن کاهش می یابد .قرص نباید قورت داده شود و باید مکیده شود . عوارض آن شامل بی خوابی ، تهوع ، سوزش سردل و سردرد و سکسکه است .

چسب های نیکوتینی هم بدون نسخه قابل تهیه هستند . دو نوع دارند : انواع 16 ساعته ( Nicotrol ) و انواع 16 تا 24 ساعته ( Nicoderm CQ ) . چسب ها هر روز صبح مصرف میشوند و برای بیماران پذیرفتنی تر هستند . تنها عارضه ی آنها بثورات پوستی است در چسبهای 24 ساعته و بی خوابی می باشد .

اسپری بینی نیکوتین ( Nicotrol ) فقط از طریق نسخه پزشک قابل وصول است و برای سیگاری های قهار استفاده می شود .

داروهای غیر نیکوتینی :
این درمانها برای افرادی که مخالف درمان جایگزین هستند یا درمان جایگزین موثر نبوده است استفاده میشود . قرص زیبان ( Zyban ) که یک داروی ضد افسردگی است به مدت 6 تا 12 هفته داده می شود این دارو توسط نسخه ی پزشک باید مصرف شود و میزان ترک سیگار را در افراد سیگاری دارای افسردگی و فاقد افسردگی به دو برابر افزایش می دهد و در صورتیکه همراه با چسب نیکوتینی استفاده شود اثر آن باز هم بیشتر میشود .

داروی نورتریپتلین ( Pamelor ) طبق نسخه ی پزشک تجویز میشود و در مواردی به ترک سیگار کمک می کند . داروی نسخه ای دیگر کلونیدین است که سبب تخفیف علائم ترک سیگار میشود .
اخیراً واکسن نیکوتینی نیز تولید شده است که به زودی وارد بازار خواهد شد و پادتن های اختصاصی در مغز تولید می کند .
درمان ترکیبی روانشناختی و داروئی ؛ شامل همه ی موارد فوق را بسیار بسیار بیشتر افزایش می دهد .


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان سپاهان ، طبقه 4
تلفن : 32241146 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

ابوالقاسم شیری فرد [ 1394-02-15 ]
باسلام واحترام خواهشمنداست توضیح بفرماییدکدام قرص نسبت به قرص های دیگر بهترومناسب وکاربردبهتری داردضمنا" ولطف کنید درموردترک سیگاربیشتر توضیح بدهید ارزحمات شمادست اندرکاران کمال تشکررادارم. بااحترام شایسته.

زهرا [ 1393-08-06 ]
ممنون خيلي خوب بود.ساير مطالبتان نيز مفيد بود.

ایمان [ 1391-09-29 ]
سلام لطفا اطلاعات تماس را روی سایت بگذارید.

جعفر صیادی [ 1391-08-18 ]
سلام جناب دکتر - من الان دارم روی تولید داروی جدیدی برای ترک سیگار تحقیق میکنم - اگه ممکنه با من همکاری کنید-این دارو می خوام با بقیه داروها فرق داشته باشه - اگه ممکنه لیست تمام داروهایی که در این زمینه درست شده با تمام مشخصات برام میل کنید - 09375348208

soheil khodayegan [ 1391-06-18 ]
ghorse champiks az hamsh behtare , shoma hatta eshare ham behesh nakardin

mitra [ 1391-01-19 ]
صداي قل قل قليان ياد اور مرگ است .دخانيات به هرشكل كشنده است .

mahboobeh [ 1391-01-12 ]
با سلا م وتشکر ازشما آیا دکتر مشا وره تلفنی دارند که بیشتر از اطلا عا ت ایشان استفاده کنیم

فرامرز سرائی [ 1391-01-04 ]
اطلاع رسانی قوی و علمی بوده خسته نباشید.

مجید بازرگان [ 1390-02-04 ]
وب خوبی دارید فقط اگه مطالب را تخصصی تر کنید بیشتر بدرد همکاران پزشکی که در درمان سو مصرف مواد کار می کنند بکار خواهد آمد. موفق باشید و سر افراز

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
اختلالات وسواسیبرنامه هفتگیمشاوره ازدواجصفحه اصلیاختلالات اضطرابیاختلالات خلقیاختلالات رفتاری کودکاننشانهای جسمی روانپزشکیروان پریشیهاشناخت شخصیت افرادنوروفیدبکمطالب و مقالاتخواباعتیاداختلالات جنسیسایتهای دیگرتقویت حافظهپیامهای کاربرانسوالات پزشکینرم افزار ا ندروید وبسای