NEUROFEEDBACK
نوروفیدبك با تنظیم كاركردهای مغزدر ارتقاء توانمندی و مهارت های ذهنی و شناختی مانند بهینه سازی تصمیم گیری، افزایش خلاقیت، تقویت حافظه، افزایش تمركز، كاهش اضطراب، افزایش هماهنگی جسم وبدن، افزایش توانمندی های هنری از جمله در موسیقی و... تاثیر فوق العاده ای دارد.
نوروفیدبک در واقع یک فرایند آموزشی است که در آن مغز خودتنظیمی را فرا میگیرد و نقایص خود را بر طرف می كند همچنان كه رانندگی را یاد می گیریم و ان را فراموش نمی كنیم این یادگیری نیز فراموش نمی شود . نوروفیدبك مانند آیینهای، كم و كاستیهای مغز را به خودش نشان میدهد. نوروفیدبک روشی ایمن و بدون درد است كه در طی آن حسگرهایی كه الكترود نامیده میشوند، به سر بیمار متصل میگردد. این سنسورها (حسگرها) فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در قالب امواج مغزی (در اغلب موارد به شکل شبیهسازی شده در قالب یک بازی کامپیوتری یا فیلم ویدئویی) به او نشان میدهند.
در این حالت پخش فیلم یا هدایت بازی کامپیوتری بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزی شخص انجام میشود. به این شکل فرد با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز و یا تغییراتی که در صدا یا پخش فیلم به وجود میآید، پی به شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود برده و سعی میکند تا با هدایت بازی یا فیلم، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کند (مثلاً اگر قرار است فرد موج SMRخود را افزایش دهد بازی در صورتی پیش میرود که موج SMRاز یک حد مشخص شدهای بیشتر باشد). در نوروفیدبك، براساس پروتكلهای مشخص، بازخوردهای مناسب در جهت رفع نابهنجاری امواج مغزی به بیمار ارائه میشود.
اطلاعات دریافتی توسط دو مانیتور جداگانه در اختیار بیمار و درمانگر قرار میگیرند. در این حالت هم بیمار و هم درمانگر قادر خواهند بود امواج مغزی بیمار را مشاهده كنند. در نتیجه فرایندهای ناهشیار و غیر ارادی (فعالیت امواج مغزی)، برای بیمار كاملاً محسوس میگردد (از طریق مشاهده آنها در كامپیوتر) و بیمار با كمك درمانگر و ارائه محركهای دیداری-شنیداری قادر خواهد بود امواج نابنهجار را دستكاری كرده و در طی جلسات درمان آنها را به حالت بهنجار تبدیل كند.
این نوع درمان باعث کاهشی شگرف در نیاز به مصرف دارو در بیماران شده است واثرات درمانی آن هم، بر خلاف داروها، طولانی میباشد چراکه در این روش درمانی مغز یاد میگیرد که فعالانه مشکلات خودش را حل کند. در رایجترین روش مورد استفاده برای نوروفیدبك، بیمار در مانیتور خود یك بازی ویدیوئی انجام میدهد. البته بر خلاف بازیهای رایج بیمار نباید از دست خود استفاده كند بلكه این كار را از طریق الگوی امواج مغزی خود انجام میدهد. نوروفیدبک نوعی یادگیری است و مانند همۀ یادگیریها تفاوتهای فرد در آن نقش دارد.
برخی سریعتر یاد میگیرند و برخی دیرتر. همانطور که کسی رانندگی را چند روزه یاد میگیرد و شخص دیگر در طی چند ماه. تعداد جلسات درمان از30 تا 40 جلسه متغیراست.نوروفیدبک کاربردهای درمانیمتعددی دارد از جمله:بیشفعالی/كمبود توجه(ADHD)،اضطراب(Anxiety)، ناتوانی یادگیری(Learning Disability)، اختلالات خواب،دردهای مزمن و سردردهای میگرنی و.........
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان سپاهان ، طبقه 4
تلفن : 32241146 - 031